Na živé ochutnanie si ešte počkáme, ale už len pár týchto fotiek je na zjedenie.
Na festival sa dobre pripravil Hotel Mikado – reštaurácia ROUGE a ponúkne napríklad kurací špíz s čiernym sezamom.
Mýlite sa však, ak tomuto hotelu prisudzujete skôr klasické špeciality. Reštaurácia smelo zakontruje streetfood zóne svojim trhaným teľacím bokom v zemiakovom chlebíku.
Priznáme sa, po kvalitné zrejúce syry sme sa predsalen museli vybrať za hranice nášho kraja, ale prekročili sme ich naozaj len jednou nohou. Tomáš Francisti je z Dolných Salíb a jeho Cheesio prinesie syry typov gomoja, gouda a camembert. Čerstvé aj zrejúce, čisté aj ochutené korením či bylinkami.
Na námestie sa z 300-ročnej pivnice presťahuje aj kúsok múzea. Konkrétne Múzea medoviny Tomka, ktoré pre vás na festivale namieša chutný drinky z tohoto nápoja a prinesie na ukážku aj pár sudov.
Predstavte si palacinky, orieškový krém a jahody. Ten krém nebude len tak zo supermarketu, ale vyrobili ho u nás. Ochutnáte ho vďaka Slowlandii. Mimo spomínaných palaciniek vás osvieži aj limonádami so stéviou.