Hotelový streetfood, syry, medovina aj orieškový krém

Na živé ochutnanie si ešte počkáme, ale už len pár týchto fotiek je na zjedenie.

Na festival sa dobre pripravil Hotel Mikado – reštaurácia ROUGE a ponúkne napríklad kurací špíz s čiernym sezamom.
Mýlite sa však, ak tomuto hotelu prisudzujete skôr klasické špeciality. Reštaurácia smelo zakontruje streetfood zóne svojim trhaným teľacím bokom v zemiakovom chlebíku.

Kurací špíz z Hotela Mikado Restaurant ROUGE

Priznáme sa, po kvalitné zrejúce syry sme sa predsalen museli vybrať za hranice nášho kraja, ale prekročili sme ich naozaj len jednou nohou. Tomáš Francisti je z Dolných Salíb a jeho Cheesio prinesie syry typov gomoja, gouda a camembert. Čerstvé aj zrejúce, čisté aj ochutené korením či bylinkami.

Tomáš Francisti a jeho Cheesio zrejúce syry

Na námestie sa z 300-ročnej pivnice presťahuje aj kúsok múzea. Konkrétne Múzea medoviny Tomka, ktoré pre vás na festivale namieša chutný drinky z tohoto nápoja a prinesie na ukážku aj pár sudov.

Múzeum medoviny Tomka

Predstavte si palacinky, orieškový krém a jahody. Ten krém nebude len tak zo supermarketu, ale vyrobili ho u nás. Ochutnáte ho vďaka Slowlandii. Mimo spomínaných palaciniek vás osvieži aj limonádami so stéviou.

Orieškový krém zo Slowlandie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *