Hroznová drť, čokoláda, víno a klobásky

Château Topoľčianky sa na festivale predstaví v úplne netradičnej podobe – k svojmu vínu bude totiž párovať špeciality z vlastnej kuchyne: ovčí syr zo susedného salašu Žikava s pestom z divej pažítky, žemličky s trhaným plieckom z diviaka z Tríbečských lesov a pre deti ľadovú drť z hroznovej šťavy Irsai oliver​ a špeciálne pre festival aj s príchuťou jahoda. K tomu všetkému urobí aj ukážku sabráže.

Ľadová drť z Irsai Oliver zo Château Topoľčianky Ovčí syr s pestom z divej pažítky

Čokolády nikdy nie je dosť, aj preto na festivale nebude chýbať čokoládovňa Bon Praline. K ochutnaniu tu nájdete pralinky a čokoládu, samozrejme v spojení s jahodami.

Menšie vinárstva bude prezentovať Martina Koóšová a Koos Winery zo Slepčan. Prinesie Rulandské šedé (bobuľový výber aj neskorý zber), Alettu, zmes „Single Vineyard“ (neskorý zber) a Cabernet Sauvignon.

Koos Winery Martina Koóšová z Koos Winery

Regionálne špeciality doplnia aj klobásky a ďalšie mäsové výrobky zo slovenského mäsa od K&K Mäso – Tibor Kovács z Novej Viesky.

Klobásky z K&K Mäsiar Tibor Tkáč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *