Neviem ako vy, ale my sme po minulom ročníku aj tohtoročnej jari tŕpli, či vôbec nejaké budú. Takto zatiaľ vyzerá aktuálna úroda! Jahody na festival prinesie rodina Abrahámová z Trnovca nad Váhom.
Ako sa nám postupne rodí „festivalové menu“ s radosťou zisťujeme, že sa v ňom jahody dostali aj do slaných jedál, nielen do dezertov. Tak to bude aj v Unicafe – ich ponuka bude hovädzí flank stejk na hroznovo-jahovodom šaláte s limetkovým dresingom, pečené kačacie prsia s dusenou červenou kapustou na karameli s jahodami a lokšou a domáci veterník s jahodovou penou.
Výberová káva k nám síce príde z polovice sveta, ale napražili ju v jednej z najlepších pražiarní na Slovensku, v Green Plantation z Komárna.
Popri stane NSK s ročníkovým výberom budú na festivale aj samostatné stánky menších a lokálnych vinárstiev. Z Veľkého Kýra vás príde pohostiť vinárstvo Velkeer.
Chýba vám na námestí trochu barovej atmosféry? Hľadajte ju v Hemingway a možno pri tom uvidíte aj nejaký ten lietajúci šejker.