Víno, tekvicový olej, kaviareň, starý šporhelt, pivo a sajder

Jedlá na festivale doplní aj množstvo nápojov. Ak budete hľadať víno, nájdete napríklad Žitavské vinice s ich prírodne sladkými vínami z Černíka ovenčené medailami zo svetových súťaží.

Žitavské vinice

Popri jahodách je v našom kraji silná ešte jedna plodina – tekvice. Aj preto sme pozvali Tekvičku z Malého Cetína, ktorá prinesie svoj zastudena lisovaný a nefiltrovaný tekvicový olej, čerstvo pražené jadierka, ale aj mak, fazuľu a mletú papriku.

Tekvička

Na festival sa môžte vybrať aj ako do kaviarne, pretože tam bude Rosetta. Je to obchod s výberovou kávou a zároveň kaviareň. Na námestie prinie kávu aj vlastné sedenie. Vraj bude podávať cascara drink a lieskovcový nugát od Zottera na jahodách.

Rosetta Coffee Shop a kaviareň

Ďalšia posila v streetfood zóne budú Šporheltníky z Čechyniec. Na ich starom smaltovanom šporhelte pripravia plnené placky naslano aj nasladko.

Šporheltníky

Jedlo si opäť bude pýtať nejaký nápoj, tak skočme na jedno do Trogára. Minipivovar je z Nitry a na festival príde so svojou novou desinkou.

Trogár

Kto radšej sajder, aj ten sa robí v Nitre. Martin’s Cider nebude mať len jablčný, ale prinesie aj hruškový a višňový.

Martin's Cider

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *